Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Cacadu galben crestat (Cacatua sulphurea)

Traieste în libertate în insulele Sulawesi (Celebes), Coebus,Sumba si Flore din Arhipelagul Indoneziei. Numele vine dela cuvântul malaezian “kakatua”, ce înseamna pasare mare, aceasta pasare ajungând la marimi de 30 pâna la 70 cm.

Descriere
Un exempalr adult are o lungime de 40-50 de cm si cântareste 300-400 de grame. Se distinge prin penajul alb, nuantele de galben deschis colorând

 

creasta, penele de la extremitatea aripilor, pe la gât si obraji. Picioarele sunt gri, ciocul negru închis, femela având un cioc mai mic si irisul rosu. Este o pasare longeviva, ce traieste între 40 si 80 de ani.
Colivia

Fiind o pasare relativ mare si activa, necesita o colivie spatioasa sau o voliera mare (lungime 60 cm, latime 90 cm).Ciocul puternic o ajuta sa manânce fara dificultate o varietate mare de nuci, seminte si fructe, dieta ce este completata cu fructe, flori, insecte si larve. Foarte activ, capabil sa imite vocea umana, elegant, afectuos si atractiv, cacaduul galben crestat a devenit si a ramas unul dintre cele mai îndragite animale de companie.

[910 Vizualizari]

Google+