Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Injecţiile subcutanate

Există situaţii de îmbolnăviri foarte severe, când injecţiile trebuie făcute din 6 în 6 ore, aşa cum sunt, de exemplu, infecţiile grave, când trebuie făcute antibiotice, sau întoxicaţiiie cu oxicumarină, când, în primele zile, fitomenadionul trebuie făcut la 6 ore, şi în cazul în care câinele bolnav nu poate fi prezentat la medic la intervale aşa de scurte.

În aceste situaţii limită, fiecare om poate învăţa să facă injecţii subcutanate.
Injecţiile subcutanate  sunt singurele care pot fi facute de către o persoana necalificată.  Medicul veterinar va pregăti dinainte dozele ce trebuie administrate şi va înmâna proprietarului serigile gata pentru utilizare.
Locul de elecţie pentru injecţiile subcutanate este toată zona toracelui, flancurile şi spinarea. Cu cât ne apropiem de coloană, cu atât zona este mai puţin sensibilă, deşi pielea este mai groasă şi acul intră ceva mai greu.
Locul ales se dezinfectează cu un tampon îmbibat  în alcool medicinal, cu care se freacă bine pielea, în sensul invers de creştere a firelor de păr.
Se face un pliu al pielii, se introduce acul la baza acestui pliu şi se apasă pe piston ; după scoaterea acului, se repetă dezinfecţia cu alcool.
In timpul injecţiei, câinele este urcat pe masă şi cineva îi freacă bine urechile la baza lor. Dacă este vorba de un animal mai sperios, mai nervos, este bine să fie legat la bot . După injecţie se masează energic zona pentru a favoriza difuzia substanţei în ţesutul conjunctiv.

[18094 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email
Google+