Nonovulin 10 mg

Durata citire: 3 minute

Nonovulin 10 mg, comprimate pentru câini și pisici

Fiecare comprimat conține:
Megestrol acetat ….. 10 mg

 FORMĂ FARMACEUTICĂ

Comprimate de culoare albă, rotunde cu suprafață netedă și plate.
Specii țintă:   Câini și pisici.

INDICATII :
Pentru blocarea (întreruperea) și amânarea estrului la câini și pisici; pentru calmarea câinilor și pisicilor în călduri și care prezintă modificări de comportament (satiriazis) și în eczema miliară la pisici.

CONTRAINDICATII
A nu se administra la animalele imature sexual, la cățelele și pisicile gestante sau care prezintă gestație falsă, la cățelele și pisicile care prezintă afecțiuni ginecologice cu etiologie hormonală și/sau infecții genitale.
REACTII ADVERSE (frecvență și gravitate )

Uneori se pot observa vomismente, anorexie, apatie, apariția lactației, cazuri mai frecvente de endometrite și piometru, hiperplazia chistica a endometrului, provocarea și recidiva diabetului zaharat, degenerare fibrochistică și tumori mamare.

Utilizarea în perioada de gestație, lactație A nu se utiliza la cățelele și pisicile gestante.

 Cantități de administrat și calea de administrare Pe cale orală.

Câini:

 • pentru întreruperea estrului — 1-2 mg pe kg greutate vie (în medie 1,5 mg/kg de 3 zile; se recomandă începerea administării la primele semne de călduri (umflarea apariția secrețiilor estrale sangvinolente) și 0,5-1 mg pe kg greutate vie în următoarele zile ceea ce corespunde cu 1-2 comprimate în primele 3 zile de tratament și 1/2-1 comprimat,în  următoarele 7 zile de tratament.
 • pentru întârzierea (amânarea temporară a) estrului (transport, participarea la concursuri și competiții, etc) — 0,5 mg / kg greutate vie / zi, tratamentul trebuie început cu 7 zile înainte de apariția căldurilor și va fi continuat până la amânarea estrului (minim 14 zile). Când se dorește prelungirea efectului, procedura poate fi repetată după 10 zile de pauză. Această procedură poate fi aplicată doar odată la șase luni.
 • la masculii în călduri (satiriazis) cu sau fără modificări de comportament (agresivitate sau alte modificări) se administrează dozele recomandate pentru întreruperea estrului cățelelor.

Pisici:

 • pentru întreruperea estrului — 5 mg per pisică ( 1/2 comprimat) timp de 8 zile consecutive, începând cu primele semne ale estrului,   pentru amânarea estrului — 2,5 mg/pisică ( 1/4 comprimat), de 3 ori pe săptămână pe tot timpul perioadei de estru,
 • la masculii în călduri (satiriazis) — 2 mg pe kg greutate, timp de 30 de zile (până la eliminarea semnelor.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi) după caz:

În cazul administărilor prelungite în doze mari, este posibilă aparița apatiei și îngrășării animalelor tratate, a hiperplaziei glandulochistică a endometrului, degenerarea fibrochistică și tumori mamare, metrite și piometru. În cazul tratării animalelor tinere, imature, post tratament acestea ramân sterile sau chiar nu mai prezintă estru.
În cazul întreruperii tratamentului, chiar la dozele recomandate, se poate observa o ușoară dereglare a ciclului de călduri.

Pentru specialisti:
Proprietăți farmacodinamice
Megestrolul acetat inhibă secreția factorului gonado-releasing din hipotalamus, respectiv secreția hormonilor gonadiotropi (FSH și LH) de la nivelul adenohipofizei. Prin acest mod, suprimă maturarea foliculilor ovarieni in ovar, respectiv ovulația, apariția estrului și fertilizarea. Produsul Nonovulin are un important efect antiestrogenic, antiovulator si antifertilizant.

Particularități farmacocinetice
Megestrolul acetat este absorbit foarte bine de la nivelul tubului digestiv. Se leagă de proteinele  plasmatice și în acest fel sunt transportate la nivel vascular. Se metabolizează în ficat și se elimina prin urină sub formă de sulfați și glucuronizi.

Lista excipienților
Lactoză, amidon de porumb, povidonă (K-25), talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, etanol.
[16348 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email

3 Responses to Nonovulin 10 mg

 1. bogdan matei says:

  Buna ziua,
  In unele situatii poate aparea si apatia ca o reactie adversa la medicament dupa cum scrie si in prospect.

 2. Fotograf Nunta Bucuresti says:

  Pisica este foarte apatica dupa administrarea jumatatii de pastile :(.

 3. Crizantema says:

  I-am dat pisicii dupa indicatii si ia cazut blana pe cap, gât. După ce am întrerupt si-a revenit. Am gasit pe un site străin ca se administrează un sfert pe saptamana în mancare dar pentru 5 pisici. Eu i-am dat numai ei si iar ia cazut blana dupa vre-o e săptămâni. Incerc ca sa ii reduc doza si poate sa ii dau si mai rar, la 2 săptămâni -3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.