De stiut…

Durata citire: 2 minute
  • O lege a drepturilor animalelor introdusă în 2008 în Elveția, face ilegală deținerea unui singur Porc de Guineea. Porcii de Guineea sunt considerate niște animale sociale, iar acestea dacă nu comunică, porcii de Guineea pot fi mereu stresați. Amenda pentru această lege este destul de usturătoare, iar cu siguranță ai putea să îți cumperi încă un porcușor de acei bani, este vorba despre o amendă de 1000 de euro.
  • Masculii pot (și chiar fac acest lucru) să trăiască împreună foarte fericiți. În trecut se credea că, dacă vor locui împreună, porcușorii de guinea de gen masculin se vor lupta între ei, deoarece relațiile dintre porci sunt influențate de  personalitate și de gen. Timpul a dovedit că, atunci când vine vorba de porcușorii de guinea masculi, aceștia nu au nicio problemă cu ideea de a conviețui într-un mod armonios.
  • Pot duce o viață destul de lungă. Cu hrana potrivită, cazare adecvată, companie, îngrijire și amabilitate, cobaii pot trăi până la șapte ani. Cu toate acestea, cel mai batran cobai înregistrat, numit Snowball, a trăit până la vârsta de 14 ani si 10 luni, câștigând un loc în Cartea Recordurilor.
  • Le place să discute între ei. În timp ce se bucură de afecțiunea umană, cobaii trebuie să fie alături de alții de felul lor și ar trebui să fie întotdeauna ținuți în perechi sau grupuri mici. Ei comunică folosind mai multe zgomote, inclusiv binecunoscutul apel „wheek-wheek” – un semn de emoție sau pentru a găsi un prieten – și un sunet scăzut de „ronțăit”, pe care îl fac atunci când se simt mulțumiți și răcoriți. De asemenea, ei emit o serie de zgomote scurte „put-putt” atunci când explorează.

[85 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.