Cand ducem la veterinar porcii de guineea?

Durata citire: 3 minute

Porcii de Guineea trebuie să meargă la un veterinar.
Fie că dețineți o pisică, câine, dihor, cobai sau orice alt animal de companie, îngrijirea veterinară regulată este o necesitate absolută. Animalele mai mici sunt la fel de predispuse la îmbolnăvire ca și cele mai mari, iar cobaii cu siguranță nu fac excepție. Asigurați-vă că prețiosul dvs. cobai este vazut de medicul veterinar pentru un control amănunțit cel puțin o dată pe an.

Vizita la medicul veterinar

Dacă totul pare in regula cu cobaiul tău, du-l la medicul veterinar pentru controale standard – cel puțin o dată pe an. Deoarece porcusorii de guineea sunt puțin mai rari decât câinii și pisicile, căutați un medic veterinar exotic care să se concentreze pe rozătoare.

Recunoașterea semnelor de boală la cobai este uneori dificilă, deoarece aceste animale de companie tind să-și ascundă simptomele. Acest lucru poate face dificilă depistarea problemelor invizibile, cum ar fi infecțiile urechii, înainte de a deveni severe. Porcii de Guineea se infecteaza rar la nivelul urechii, dar atunci când o fac, sunt aproape întotdeauna cauzate de bacterii. Dacă purcelul dvs. are o stare generala rea sau prezintă simptome ale unei infecții la nivelul urechii, cum ar fi durere, scurgeri sau probleme de mers, duceți-l imediat la veterinar. Așteptarea prea lungă poate cauza probleme permanente ale urechii.

Simptomele infecției urechii

Porcii de Guineea cu infecție la nivelul urechii tind să aiba un mers nestatornic sau să-și încline capul într-o parte. Dacă porcul tău își ține capul într-o poziție neobișnuită, consultați medicul veterinar imediat. Întârzierea tratamentului poate duce la înclinare permanentă sau surditate. Unele infecții pot provoca, de asemenea, un miros în jurul urechii afectate, iar unele ganimalute pot tremura sau se pot îndepărta atunci când se aplică presiune asupra urechii sau a zonei înconjurătoare. Uneori, puroiul sau scurgerile se observă. Infecțiile minore nu pot provoca simptome. Infecțiile severe pot provoca mersul în cercuri, pierderea semnificativă a echilibrului sau rostogolirea pe sol.

Ingrijirea acasa

Curățarea regulată a urechilor  va ajuta la tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene. În plus, utilizarea unui produs de curățare a urechilor pentru a îndepărta ceara și mizeriile înainte de a administra picături de antibiotice va asigura că medicamentul poate pătrunde complet pentru o eficiență maximă. Asigurați-vă că porcul dvs. este ținut calm și într-un mediu fără stres și mănâncă și bea în mod regulat în timp ce se recuperează după o infecție a urechii. Chiar și un timp scurt, fără apă sau alimente, poate afecta grav sănătatea animalului de companie. Consultați-vă imediat medicul veterinar cu orice îngrijorare.

De retinut

Deși sunt mai puțin eficiente, antibioticele topice sunt de preferat antibioticelor orale, deoarece cobaiii sunt foarte sensibili la antibiotice și pot dezvolta efecte secundare severe în timp ce le iau, în conformitate cu Manualul Merck pentru sănătatea animalelor de companie. Efectele toxice ale antibioticelor pot include apetitul redus, diareea, deshidratarea și temperatura corporală scăzută. Aceste efecte necesită întreruperea tratamentului și pot fi fatale în unele cazuri. Nu administrați niciodată antibiotice pentru cobai, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă prescrie.

Dacă cobaiul tău mănâncă bine și se comportă normal inseamna ca are o stare bună de sănătate. Dacă nu pare prea bine, fie prea lent sau hiperactiv, verificați-i semnele vitale, inclusiv ritmul cardiac. Indiferent dacă aceste semne se încadrează sau nu în limitele normale, vă poate ajuta să luați decizia dacă îl duceți la un veterinar de urgență sau așteptați și faceți vizitalala veterinar cand este planificata anual.

Semne vitale normale

Ritmul cardiac normal al unui cobai variază între 240 și 350 de bătăi pe minut. Temperatura animalului dvs. de companie ar trebui să varieze între 33.8 și 39.4 grade Celsius, în timp ce o rată respiratorie normală este cuprinsă între 40 și 150 de respirații pe minut.

Boala cardiacă la porcusori

Semnele bolilor de inimă la un cobai includ oboseala, apetitul și pierderea în greutate, dificultăți de respirație, infecții frecvente ale căilor respiratorii superioare, tuse și mucoase palide. Boala cardiacă apare mai des la cobaiii mai în vârstă. În timp ce cobaiii pot trăi șapte ani sau mai mult, cei de 4 ani și peste sunt considerați vârstnici.

[449 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.