TIFOROMVAC

Durata citire: 2 minute

Vaccin viu liofilizat contra infecţiilor cu Salmonella gallinarum (tifoză) pentru administrare subcutanată

COMPOZIŢIE

Substanța activă: Salmonella gallinarum, tulpina atenuată 9R (Rough), cu titrul minim 2 x 107 UFC şi titrul maxim 2 x 108 UFC.

Alte ingrediente: peptonă, lactoză.

SPECII ŢINTĂ

Găini (pui şi păsări adulte).

INDICAŢII

Se foloseşte în imunoprofilaxia specifică a infecţiilor cu Salmonella gallinarum (tifoză) a puilor de găină şi pentru reducerea mortalităţii şi a infecţiilor cu Salmonella enteritidis. Imunitatea se instalează la 14-21 zile şi durează minim 4 luni.

CONTRAINDICAŢII

Vaccinul Tiforomvac nu se aplică la:

păsări cu tifoză; păsările din efectivele unde evoluează acut alte boli infecţioase; păsările din efective tarate sau carenţate pentru a evita pericolul acutizării unor boli infecţioase sau un răspuns imun nesatisfăcător.

Vaccinul nu se amestecă cu alte produse medicinale în timpul administrării.

Nu se vor administra antibiotice sau chimioterapice timp de 5 zile înainte şi după vaccinare.

REACŢII ADVERSE

Vaccinul Tiforomvac nu produce reacţii adverse locale sau sistemice (generale) postvaccinale.

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE

Vaccinul liofilizat se reconstituie în diluantul corespunzător numărului de doze înscris pe eticheta flaconului, conform tabelului:

Tipul de flacon de diluant 12,5 ml 25 ml 50 ml 100 ml 200 ml

Nr. doze vaccinale/flacon 25, 50,  100,  200,  400

Doza vaccinală este de 0,5 ml pentru puii în vârstă de peste 8 săptămâni şi păsările adulte. De regulă se vaccinează puii la vârsta de 8 săptămâni. Vaccinul se inoculează subcutanat, în treimea mijlocie a gâtului, în zona dorsală. Vaccinările de rapel pentru tineretul de înlocuire sau de reproducţie se vor efectua la vârsta de 18 săptămâni. În zone cu presiune infecţioasă mare, se execută vaccinări din 12 în 12 săptămâni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Flaconul cu vaccin reconstituit se va agita bine înaintea administrării. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat în decurs de 3 ore de la reconstituire. Se vor utiliza doar seringi şi ace sterile. Nu se recomandă administrarea altui produs imunologic timp de 14 zile după vaccinarea cu Tiforomvac.

Vaccinul nu influenţează performanţele productive. Dacă totuşi producţia de ouă scade, aceasta se datorează exclusiv stresului de contenţie şi vaccinare, revenind la normal după 2 -3 zile.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne, ouă: 0 zile.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane conținând 25, 50, 100, 200, 400 doze însoțite de diluantul corespunzător numărului de doze.

[1008 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email