Stomorgyl 10 mg

Durata citire: 3 minute

Proprietăţi farmacologice:
STOMORGYL este o combinaţie formată din două antibiotice : spiramicină şi metronidazol.
Spiramicina este un bacteriostatic ce aparţine familiei macrolidelor. Aceasta este activă împotriva unei largi game de bacterii Gram pozitive (cum ar fi Mycoplasma), precum şi împotriva unei game mai restrânse de bacterii Gram negative.

Asemenea altor microlide, spiramicina inhibă sinteza proteinelor şi se fixează pe ribozomii bacterieni ducând astfel la o inhibare a sintezei proteice la nivel bacterian.
Metronidazolul este activ împotriva germenilor anaerobi Gram negativ şi Gram pozitiv (Bacteroides, Fusobacterium)

Bolile periodontale sunt de importanţă primară la câini. Acestea sunt asociate cu apariţia tartrului dentar care este mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor aerobice şi anaerobice.
Studiile au relevat preponderenţa Streptococilor, Pasteurella multocida, Stafilococilor şi a bacteriilor anaerobe la nivelul infecţiilor bucale la carnivore. De asemenea, spirochetele şi fusiformele sunt prezente adesea, la animalele cu infecţii bucale.

Asocierea metronidazol-spiramicină are un spectru complementar, toţi germenii recunoscuţi ca agenţi patogeni sunt inhibaţi fie de unul fie de celălalt ingredient activ.

Caracteristici farmacodinamice :
După administrarea, pe cale orală, la 2 – 4 ore de la administrare s-a observat existenţa unei concentraţii mari de spiramicină în plasmă şi a unei concentraţii mari de spiramicină în salivă timp de 4-8 ore de la administrarea produsului STOMORGYL, concentraţie de trei ori mai mare decât cea detectată la nivelul plasmei.
Concentraţie mare de metronidazol a fost detectată la o oră după administrare în salivă la acelaşi nivel ca cea din plasmă.
Cele două ingrediente active ajung în cavitatea bucală într-o cantitate suficientă care inhibă activitatea germenilori responsabili de condiţiile patologice din zonă.

Particularităţi clinice
Speciile la care se foloseşte : câini şi pisici
Instrucţiuni de folosire :Infecţii provocate de bacterii aerobe şi anaerobe, în special infecţii ale cavităţii bucale : stomatite, gingivite, boli periodontale, pyorrhoea, halitoză.

Contraindicaţii :Hipersensibilitate cunoscută la una din cele două ingrediente.
Efecte adverse, frecvenţă şi gravitate : nu s-au observat.
Precauţii speciale : nu este cazul.
Folosirea pe durata gestaţiei şi a lactaţiei :
Studiile pe speciile de laborator nu au relevat nici un efect teratogen sau embriotoxic. Nu există interdicţie pentru administrarea produsului STOMORGYL în timpul gestaţiei sau lactaţiei.
Interacţiuni cu alte medicamente : nu s-au descoperit nici un fel de interacţiuni.

Posologie şi mod de administrare :
Comprimatele STOMORGYL se administrează pe cale orală, doza recomandată fiind de 75000 IU de spiramicină şi 12,5 mg metronidazol pe kg, greutate corporală, în fiecare zi.
Ex : STOMORGYL 2 un comprimat pe 2 kg greutate corporală, pe zi, timp de 5 până la 10 zile.
STOMORGYL 10 un comprimat pe 10 kg greutate corporală, pe zi, timp de 5 până la 10 zile.
Supradozarea :Tratamentul zilnic, pe cale orală, cu STOMORGYL nu a provocat nici un efect toxic la câini trataţi cu o doză de 5 ori mai mare decât cea recomandată, timp de o perioadă mai mare de 3 ori decât cea recomandată.

Perioada de aşteptare : nu se aplică, deoarece STOMORGYL este indicat pentru folosirea la animale de companie.
Precauţii speciale recomandate pentru persoana care administrează tratamentul :
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A se spăla mâinile după folosire.
Particularităţi farmaceutice
Incompabilităţi majore: nu au fost identificate
Durata de valabilitate : 36 de luni.
Precauţii speciale de depozitare : a se depozita departe de surse de căldură.

Natura şi conţinutul ambalajului :
STOMORGYL comprimate este ambalat sub formă de blister. Blisterul este ambalat în cutii de carton, fiecare cutie conţine 2 blistere x 10 comprimate.
Precauţii speciale de eliminare a produselor nefolosite : deşeurile sau produsele nefolosite trebuie aruncate conform legislaţiei în vigoare.[1304 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email