King Pet Salon

Durata citire: 3 minute

Tunsul si periatul:
Orice caine iubeste sa fie periat. Prin periere, pe langa aspectul frumos si ingrijit pe care i-l oferiti, se creeaza o legatura mai stransa intre stapan si animal. Durata periatului variaza in functie de lungimea blanii si de statura cainelui. Cu cat mai mare cu atat mai multa suprafata de periat. Cainii cu blana lunga trebuie periati zilnic pentru a evita incalcirea blanitei si aspectul urat. Cei cu blana medie pot fi periati o data pe saptamana, iar cei cu blanita scurta pot fi periati lunar. NU neglijati periatul chiar daca poate fi plictisitor sau obositor. Ramane ca dumneavoastra sa va achizitionati uneltele necesare si utile unui periaj profesional.
Cainii trebuie tunsi de cateva ori pe an pentru regenerarea blanitei. In sezonul cald este bine sa il tundeti la 2 luni. Astfel il ajutati sa treaca peste temperaturile mari. In schimb in sezonul rece ar fi bine sa evitati tunsul, dar sa puneti un accent mai mare pe periaj.
De fel exista si frizuri in functie de rasa sau chiar cererea stapanului. Acest aspect tine doar de alegerea dumneavoastra.

Imbaierea:
De fel baia este unul din lucrurile pe care un caine chiar le uraste, dar care este necesar. Daca a fost obisnuit de mic exista sansa sa ii placa foarte mult. Puteti gasi in pet shop-uri samponul care se potriveste perfect rasei din care face parte patrupedul dumneavoastra sau din punctul de vedere al culorii si lungimii blanitei. NU folositi niciodata samponurile folosite de oameni deoarece acestea schimba PH-ul pielii si pot aparea complicatii. Baile, spre deosebire de noi, sunt facute o data la 1-2 luni in functie de necesitate. Puteti spala, in cazuri exceptionale, cainele mai des. In caz ca s-a murdarit foarte tare.

Taierea gherutelor:
De cele mai multe ori stapanii evita sa le taie gherutele deoarece se tem sa nu ii raneasca. Poate ati taiat prea scurt si cu siguranta a curs sange si i-ati provocat dureri astfel incat sa urasca acest procedeu. Dar este bine sa nu evitati taierea lor din timp. Unii caini isi tocesc gherutele, dar altii nu. Trebuie sa il obisnuiti de mic si mai ales este bine sa va documentati si sa invatati sa le taiati adecvat. Bineinteles, puteti merge la cosmetica sau la medicul veterinar pentru a face toaletarea.
Daca lasati un timp mai mare intre taieri, exista riscul ca vascularizarea lor sa avanseze si astfel sa nu puteti sa le taiati mai scurt de teama sangerarilor.

Curatarea urechilor:
Majoritatea cainilor pot avea o viata intreaga fara a avea probleme cu urechile, asftel imbaierile fiind de ajuns pentru curatarea lor. Alti caini pot necesita o curatare zilnica sau saptamanala. Urechile sunt un refugiu perfect pentru bacterii. Se poate sa mosteneasca genetic problemele, sa aiba par mult in urechi sau sa le aiba lungi. Ceea ce ii expune unor riscuri din cauza proastei aerisiri.
In caz ca prezinta mirosuri urate sau mizerii in exces, medicul veterinar ii poate prescrie solutii otice pentru curatare si vindecare.

Curatarea ochilor:
Curatarea ochilor este esentiala mai ales in cazul cainilor cu blanita alba. Motivul pentru care acestia au blanita maronie in jurul ochilor este lipsa toaletarii lor cu solutii speciale. Si lor le curg ochii, deci curatati-i. Cumparati o solutie oftalmica pentru ingrijire.

King Pet Salon
Vasile Dumitrescu nr. 38, Bucuresti
Mobil 0766 486 689

[248 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.