Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

BICHON BOLOGNEZ

bichon-bolognese-5Bichon Bolognais
ITALIA
Acest câine este catalogat ca o varietate a Bichonului cu păr creţ. Ca şi acesta, a fost adus în Italia în secolul al 15-lea de navigatorii spanioli şi s-a dezvoltat mai ales în regiunea Bologna, de unde a luat şi numele. Datorită graţiei şi frumuseţii lui a fost foarte multe apreciat, mai ales la curţile regale din Italia, Spania şi Rusia. Familia Medicis a trimis opt exemplare din această rasă în Belgia, pentru a fi oferite notabililor bruxelezi, fapt ce confirmă marea valoare şi apreciere atribuită acestor câini. Multe tablouri ale Renaşterii, în Franţa, Italia şi Spania reprezintă câini foarte asemănători cu Bichonul  bolognez.
Câine graţios, cu corpul compact acoperit de păr lung, ciufulit, în smocuri; are capul potrivit de lung ; craniul lat şi uşor boltii pare, datorită urechilor foarte distanţate între ele, mai mare decât este ; stopul este bine marcat, botul scurt şi puternic, nasul negru. Ochii rotunzi şi mari, de culoare închisă, au privirea vie şi inteligentă. Urechile lungi, ataşate sus atârnă de-a lungul capului ; la bază, urechea este puţin rigidă astfel că partea ei superioară rămâne uşor depărtată de craniu dând capului o aparenţă de lăţime ; sunt acoperite cu păr lung, în smocuri. Trupul este proporţionat, pieptul adânc şi bine dezvoltat, spatele drept, coastele bine rotunjite. Picioarele sunt scurte, drepte, cu osatură bună, labele rotunde. Coada ataşată sus, cu păr bogat în smocuri, este purtată în rulou pe spate. Părul este lung, uşor depărtat de corp, în smocuri bogate, moale şi lânos, mai scurt pe bot.
Este un câine inteligent, graţios, gingaş, blând, liniştit şi devotat.
Un foarte bun câine însoţitor şi de apartament

Înălţimea :
M. 27—30 cm       F. 25—28 cm

Greutatea:
M. 2,5—4 kg           F. 2,5—4 kg

Culoarea părului:
Alb curat


[724 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email
Google+