Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

PINSCHER TIP MAIMUŢA

Dog BreedsAffenpinscher
GERMANIA
Face parte din familia Pinscher-Schnauzer şi provine din încrucişarea Schnauzerului cu Griffonul pitic belgian. Denumirea de Affenpinscher (affen=maimuţă) nu vine de la faptul că ar avea vreo rudenie cu maimuţa, ci de la asemănarea cu ea datorită aspectului său ciufulit, a fizionomiei extrem de vioaie, a neastâpărului şi, mai ales, a mişcărilor sale comice, poznaşe.
Mic şi îndesat, cu capul rotund şi ciufulit, cu craniul boltit şi botul scurt însă nu ridicat în sus ca la Griffonul pitic; nasul este negru, ochii sunt rotunzi, proeminenţi, de culoare închisă; sprâncenele sunt stufoase, în smocuri, încâlcite şi zburlite; urechile drepte, purtate în sus şi ascuţite, în forma de ,,V”, pot fi sau nu amputate. Trupul este compact şi îndesat, gâtul scurt şi curbat, pieptul adânc, spatele drept. Picioarele anterioare sunt drepte, cu osatura bună, cele posterioare sunt destul de drepte şi puternice; labele mici şi rotunde. Coada amputată scurt, cu păr mai scurt decât pe restul corpului, este purtată în sus. Părul de pe corp este aspru şi des, pe cap este mai puţin aspru şi în şuviţe formînd o podoabă deosebită; are o coroniţă de păr aspru în jurul ochilor, o barbă ţepoasă, moţ pe frunte, obrajii plini cu păr în smocuri. Toate acestea contribuie la asemănarea cu o maimuţă.
Câine isteţ, inteligent, plin de viaţă. Este cel mai iute din familia Pinscher. Delicat, mofturos, îndrăzneţ, curajos, devotat şi jucăuş, un câine poznaş.
Este folosit la vânătoarea de şobolani. Este şi un excelent câine de însoţire şi un paznic sigur al casei.

Înălţimea :                               Greutatea :
M. 25—28 cm                             M. maxim 4 kg
F. 25—28 cm                              F. maxim 4 kg

Culoarea părului :
Negru curat; negru-cenuşiu ; cenuşiu-albăstrui; galben-roşcat şi alte nuanţe

[748 Vizualizari]

Google+