Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

MASTIFF

2746128668_1Dogue Anglais
ANGLIA

Rasă foarte veche engleză. Asupra originii ei sunt mai multe teorii: după Demacets acest câine ar descinde dintr-o rasă autohtonă Canis Familiaris Anglicus. După alţii, ar fi urmaşul câinilor asirieni introduşi în Anglia de navigatorii fenicieni veniţi din Tyr şi Sidon pentru comerţ ; iar după alţii, ar descinde din Molossul de Epir adus de legiunile romane. Toate aceste ipoteze sunt poate exacte, însă cert este că atât Molossul din Epir, cât şi câinii asirieni au acelaşi strămoş comun — Dogul de Tibet. De altfel, până în secolul al 16-lea, acest câine se numea „Moloss”, după ţinutul Molessie din Epir, ca dovadă a originii sale.
Câine folosit în luptele din arene şi în războaie. Astfel, în 1415 a participat la bătălia de la Azincourt, în cursul căreia o căţea Mastiff a scăpat viata stăpânului ei, Pierre Leigh ; de atunci, familia Leigh a devenit protectoarea acestei rase. În urma încrucişării cu Dogul spaniol a rezultat Perro da Sangre, câinele care a însoţit pe spanioli în cucerirea lumii noi. Mastifful a participat, în America, la războiul de secesiune. De la sfârşitul primului război mondial, Mastifful a decăzut în Anglia; în schimb, s-a răspândit în S.U.A.
Este un câine mare, masiv, viguros, simetric, bine construit, cu corpul puternic, musculos. Capul are aspect pătratic, fruntea plată, ridată când câinele este atent. Părul este scurt, tare şi des, nu prea fin, mai ales pe umeri, pe gât şi pe spate.
Are o înfăţişare măreaţă şi un caracter bun; este curajos, blând, docil, devotat, foarte prietenos cu stăpânul, însă periculos şi agresiv cu străinii şi teribil de furios când trebuie să lupte.
Excelent câine de pază şi ocrotire; poate fi utilizat şi ca bun însoţitor.

Înălţimea:                    Greutatea :
M. 70—80 cm                M. 75—90 kg
F. 70—80 cm                 F. 75—90 kg

Culoarea părului :
Cenuşiu, roşcat, vărgat, culoarea caisei ; masca neagră


[612 Vizualizari]

Google+