Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Rimadyl 50 mg

Rimadyl 50 mg 30 tablete palatabile

Compozitie

Tablete 20 mg ……………………………………….20 mg Carprofen

Tablete 50 mg ……………………………………….50 mg Carprofen

Tablete 100 mg ……………………………………100 mg Carprofen

Actiune terapeutica

Rimadyl este un antiinflamator nesteroidian cu activităţi antiinflamatorii, analgezice şi antipiretice. Face parte din grupul acidului acrylpropionic al substanţelor antiinflamatorii nesteroidiene.
Au fost realizate trei tipuri de tablete, de 20 mg, 50 mg şi 100 mg pentru a fi folosite la câini, în tratamentul osteoartritelor şi al proceselor degenerative articulare şi osoase.
Carprofen se prezintă sub forma unor tablete albe, cu o renură centrală, destinate pentru administrare orală. Formularea Rimadyl tablete este convenţională.
Rimadyl a fost conceput astfel încât să aibă o eliberare imediată după administrare, substanţa activă fiind foarte rapid absorbită.

Indicatii

Rimadyl este indicat pentru reducerea proceselor inflamatorii si calmarea (usurarea) fenomenelor asociate inflamatiilor (durere) din afectiunile musculo-scheletale acute si cronice (osteoartrite, artroze, spondilite, spondiloze).
Rimadyl poate fi folosit si ca agent antiinflamator si analgezic, in combaterea inflamatiilor post-operatorii si a altor stari de disconfort la caini.

Administrare si dozaj

Se recomanda administrarea unei doze initiale de 2 – 4 mg pe kg greutate vie si pe zi divizata in mod egal in 2 reprize. O reducere a dozei la 2 mg pe kg greutate vie si pe zi si care poate fi administrata o singura data pe zi poate fi instituita dupa 7 zile de la inceperea tratamentului si aparitia raspunsului clinic al subiectului. Mai jos este prezentat un tabel cu dozele de intretinere:

 

Doze de intretinere Tablete per doza

Caine 5 kg ½ tb 20 mg Rimadyl
Caine 10 kg 1 tb 20 mg Rimadyl
Caine 12.5 kg ½ tb 50 mg Rimadyl
Caine 15 kg 1½ tb 20 mg Rimadyl
Caine 20 kg 2 tb 20 mg Rimadyl
Caine 25 kg 1 tb 50 mg sau 0,5 tb 100 mg Rimadyl
Caine 37.5 kg 1½ tb 50 mg Rimadyl
Caine 50 kg 2 tb 50 mg sau 1 tb 100 mg Rimadyl
Caine 75 kg 3 tb 50 mg sau 1½ tb 100 mg Rimadyl
Caine 100 kg 4 tb 50 mg sau 2 tb 100 mg Rimadyl

Durata tratamentului va depinde de raspunsul observat, dar starea generala a animalului va fi reevaluata la maxim 14 zile de catre medicul veterinar.

Contraindicatii si precautii

Nu se va depasi doza de Rimadyl recomandata si nici durata tratamentului. La fel ca si in cazul altor antiinflamatorii nesteroidiene pot sa apara iritatii gastrice in timpul administrarii. Totusi, datele clinice si experimentale sugereaza ca aceste efecte sunt rar produse de catre Rimadyl la caini si apar numai atunci cand dozajul depaseste cu mult doza terapeutica.

În absenţa studiilor asupra efectelor medicamentului la căţelele gestante, utilizarea acestuia nu este indicată la această categorie. Instituirea unei terapii concurente cu alte medicamente nesteroidene sau cu medicamente cu efect nefrotoxic fara o perioada de asteptare de 24 de ore intre tratamente este contraindicata. La fel ca in cazul tuturor anti-inflamatoriilor nesteroidiene trebuie avuta grija in cazul animalelor cu antecedente de boli cardiace, renale sau hepatice.

Pastrare

Se va pastra la loc racoros si uscat.

[188 Vizualizari]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google+