Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Ex spot

Ex spot este recomandat în tratamentul antiparazitar extern al câinilor pentru combaterea (prevenire si tratament) puricilor (puricele câinelui — Ctenocephalides canis; puricele pisicii, Ctenocephalides felis) şi căpuşelor (Rhipicephalus sanguineus; Ixodes ricinus). Exspot se prezintă sub formă de pipete spot-on ce conţin 1ml de soluţie pentru aplicare locală. Fiecare ml de soluţie conţine 65% permetrin, echivalentul a 744 mg permetrin.  

Ex spot 65% w/w (0,731 g/ml) solutie spot on pentru câini

INGREDIENTE (INGREDIENTI)

1 ml contine: Permetrin 731 mg Propilen glicol metil eter

INDICATIE (INDICATII)

Pentru combaterea (prevenire si tratament) puricilor, capuselor si paduchilor la câini. Aditional, ex spot este eficace în tratamentul si prevenirea dermatitei alergice produse de purice.

CONTRAINDICATII

A nu se utiliza la pisici. A nu se utiliza la câini cu vârsta mai mica de 3 luni. Se exclud de la tratament câinii cu leziuni cutanate, în special în zona dorsala. A nu se trata animalele bolnave sau în covalescenta.

REACTII ADVERSE

La locul aplicarii poate sa apara prurit. Ocazional, la locul aplicarii poate sa apara alopecie sau formare de vezicule. În anumite cazuri, în urma aplicarii prin apasare puternica asociata cu leziuni ale pielii poate duce la aparitia de reactii inflamatorii locale.

SPECII TINTA

Câini

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE

Pentru aplicare locala. La câinii cu greutate de pâna 15kg greutate corporala — 1 ml între omoplati. La câinii cu greutatea peste 15kg greutate corporala — 1 ml între omoplati si 1 ml la baza cozii.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Se da blana la o parte se se aplica cantitatea recomandata direct pe piele între omoplati, respectiv la baza cozii. Dupa tratament, 24 de ore trebuie sa se evite udarea câinelui. Câinii care au fost udati sau plouati, trebuie tratati înca o data. Tratamentul se poate repeta dupa 7 zile. O singura aplicare elimina puricii, capusele si paduchii si ofera protectie împotriva reinfestarii pâna la 4 saptamâni împotriva puricilor si capuselor. Pentru a evita reinfestarea cu purici si capuse, se va trata adapostul animalelor si în imediata apropiere a acestora cu substante corespunzatoare. TIMP DE ASTEPTARE Nu este cazul.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la îndemâna copiilor. A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C. A se tine separat de mâncare si bauturi. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vânzare: 48 luni ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE) A se evita contactul produsului cu pielea. A se purta manusi. Dupa utilizare se recomanda spalarea mâinilor. Daca în mod accidental Exspot ajunge la nivel ocular, se recomanda spalarea abundenta cu apa. Când se foloseste Ex spot, nu se manânca, bea sau fumeaza. În anumite cazuri, aplicarea prin apasare puternica asociata cu leziuni ale pielii poate duce la aparitia de reactii inflamatorii locale. Daca acestea persista, se recomanda spalarea câinelui cu un sampon.

ALTE INFORMATII

1 blister x 6 pipete x 1 ml 1 cutie x 12 blistere x 6 pipete x 1 ml.

[370 Vizualizari]

Google+