Rasa Siameza

Durata citire: 2 minute

Rasa Siameză provine din Thailanda (Siam) şi este foarte răspândită în Europa (mai ales în Franţa şi Anglia) şi în Extremul Orient.
Ochii sunt migdalaţi, mari, strălucitori, aşezaţi oblic, întotdeauna de culoare albastru porţelaniu.
Capul este proporţional, de formă relativ triunghiulară, mai larg în regiunea frunţii şi se îngustează la nivelul urechilor. Botul este uşor ascuţit; nasul lung; mustăţile sunt lungi, mai deschise la culoare. Urechile sunt mari, late la bază şi ascuţite la vârf şi cu peri mari în interior.
Gâtul este lung, subţire dar bine proporţionat.
Trunchiul, de talie mijlocie, este lung, zvelt, cu grebăn proeminent.
Membrele sunt lungi, line, cu labe mici, de formă ovală, cu unghiile puternic îndoite şi foarte ascuţite.
Coada lungă, subţire, este purtată în prelungirea trunchiului şi prezintă adeseori nodozităli.
Culoarea robei este foarte variată; se cunosc până acum 42 varietăţi de culoare dar standardele în vigoare recunosc doar 4 varietăţi şi anume: albastru, liliachiu, ciocolatiu şi bej-roşcat.
La toate varietăţile extremităţile, membrele, coada, faţa şi urechile au culoare mai închisă.
Pisica siameză are o inteligenţă deosebită, este vioaie, exuberantă, uneori dificilă, eu reacţii imprevizibile, se ataşează mult de stăpân, manifestă rezerve faţă de persoanele străine, pe care le zgârie. Adeseori, când este deranjată, scoale ghearele.
Pisicile tinere sunt mai puţin docile, zgârie lenjerie şi obiectele din jur, comportament care se modifică odată cu vârsta.
Este o rasă longevivă, care se adaptează uşor la creşterea în captivitate, dar este o pisică zgomotoasă şi nu se recomandă persoanelor care iubesc mai mult liniştea.

[859 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email