Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Rasa Abisiniană

Rasa Abisiniană  a fost recunoscută ca rasă în Anglia în 1926 şi s-a obţinut din pisica vechiului Egipt, încrucişată cu pisica Europeană de culoare gri-închis.

Ochii suni mari, vioi, migdalaţi, înconjuraţi de un chenar negru, au culoarea verde arămiu sau gri-roşcal. Adesea culoarea ochilor se schimbă după starea de sănătate şi dispoziţia pisicii. Capul este fin, subţire, cu aspect triunghiular, cu botul ascuţit. Nasul este armonios dezvoltat, de culoare roşu închis şi bordat cu negru. Urechile sunt mari, mai late la bază, cu vârful uşor rotunjit, de culoare mai închisă (negre sau cafenii), uneori cu o tufă de peri mici la vârf, asemănătoare ca la râs. Gâtul este proporţional şi armonios, are mişcări cleganle. Trunchiul este de talie mijlocie, lung şi subţire, elegant şi bine proporţional.
Coada este lungă, rotundă, se subţiază la vârf.
Culoarea robei este cafenie-aurie împestriţată cu negru sau maro închis, asemănătoare iepurelui de câmp, de aici numele de pisica iepure.
Fiecare fir de păr arc vârful negru şi în rest dungi de nuanţe diferite cenuşii şi roşcate. După culoarea principală a robei se disting mai multe varietăţi de culoare, din care 8 sunt recunoscute oficial.

Este un companion deosebit, blândă, afectuoasă, ataşată foarte mult de stăpân. Dacă atenţia nu este reciprocă, devine tristă şi părăseşte locuinţa.
Abisiniana este o pisică foarte jucăuşă, îi trebuie foarte mult spaţiu pentru mişcare; dacă este crescută în apartament, trebuie să aibă acces în toate camerele, îi place să se caţăre şi să contemplcze totul de la înălţime. Este puţin pretenţioasă la mâncare, se hrăneşte cu toate alimentele de la masa stăpânului.

[764 Vizualizari]

Google+