Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Iguanele

Farmecul acestor animale il constituie asemanarea lor cu dinozaurii, acele preistorice si gigantice creaturi ce au populat Pamantul in urma cu milioane de ani. Posibil ca acesta sa fie motivul pentru care foarte multe persoane sunt interesate de iguane ca si animale de companie.

Sanatatea unei iguane depinde in principal de o alimentatie corecta. Dieta sa trebuie sa fie variata si bogata in vitamine si proteine. Foarte important de retinut este ca alimentele sa fie bine maruntite pentru a le usura digestia si sa fie administrate la temperatura camerei.

Iguanele sunt animale ierbivore, de aceea trebuie evitata administrarea alimentelor de origine animala.

Exista si vegetale ce nu sunt indicate in dieta iguanei: spanacul,telina, brocoli, conopida, acestea contin acid oxalic ce perturba metabolismul soparlei. Trebuie evitata si administrarea de morcovi, struguri, ceapa, laptuca, acestea nu aduc un aport de vitamine, proteine, calciu si fosfor ci le taie pofta de mancare. Hranitoarea trebuie intotdeauna sa fie plina deoarece iguanele mananca la orice ora. De asemenea ea trebuie sa fie spalata zilnic deoarece exista posibilitatea de a se dezvolta ciuperci care creaza probleme digestive.

Alimente recomandate: sfecla, napul, frunze uscate de mustar, flori de trandafir, frunze uscate de ficus, muguri de dud, dovleac, rosii, castraveti, cartofi, smochine, papaya, kiwi, zmeura, mere, prune, pere, fragi.
Una din componentele indispensabile in dieta iguanei este apa, care trebuie schimbata zilnic pentru evitarea dezvoltarii bacteriilor (iguanele defeca in apa).
[710 Vizualizari]

Google+