Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

GENTAMICINA 10%

Scurta Descriere

100 mg/ml soluţie injectabilă pentru bovine, suine, câini şi pisici

Compozitie

1 ml soluţie injectabilă conţine:
Gentamicină (sub formă sulfat) …………………….. 100 mg
Excipienţi:
Alcool benzilic……………………………………………… 10 mg
Metabisulfit de sodiu, sulfit de sodiu, edetat disodic, apă distilată pentru soluţii injectabile.

Actiune

Gentamicina este antibiotic din grupa aminoglicozidelor obţinut din culturi de Micromonospora purpurea cu efect bactericid evident, indiferent de faza de multiplicare a germenilor (faza de latenţă sau faza de multiplicare logaritmică). Activitatea bactericidă se referă la germeni Gram-negativi şi Gram-pozitivi, (Pseudomonas spp., Klebsiela spp., Enterobacter spp., Serratia spp., E.coli, Proteus spp., Salmonella spp., Actinobacillus spp, Bordetella bronchiseptica, Fusobacterium, Haemophylus, Campylobacter spp., Staphylococcus, Streptooccus, Actinomyces, Erysipelothrix, Clostridium, Listeria etc.).
De asemenea, gentamicina are acţiune şi asupra Treponema hyodysenteriae., Mycoplasma, Leptospira.
Gentamicina, după administrare intramusculară, atinge concentraţia sanguină maximă după 30-60 minute şi se elimină sub formă activă prin rinichi, în urină atingând concentraţii bactericide. Administrată pe mucoase (digestivă, conjunctivală) se absoarbe puţin în circulaţia generală, dar acţionează bine local.

Indicatii

La bovine, suine, câini şi pisici, în infecţii locale sau sistemice cauzate de microorganisme sensibile la gentamicină ale tractusului respirator, gastrointestinal, urogenital, septicemii, omfalite, meningite, artrite, pioartrite, mastite, infecţii ale pielii, ale globului ocular şi ale urechii.

Mod de folosite

Se administrează intramuscular sau intravenos lent, la carnivorele irascibile sau retive, se poate alege calea subcutanată.
Doza este de 4 mg substanţă activă/ kg g.c
Pisici şi câini: 0,4 ml/10 kg g.c. i.m. sau i.v. şi s.c. în cazuri speciale.
Bovine, suine: 1 ml/25 kg g.c.
Purcei sub 10 kg: 0,5 ml/ 5 kg g.c. i.m. sau i.v.
Tratamentul se repetă la interval de 12 ore în prima zi şi la interval de 24 de ore în următoarele zile, timp de 3 – 5 zile. Tratamentul va fi urmat cel puţin încă două zile după dispariţia simptomelor clinice.
Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

Contraindicatii si precautii

Hipersensibilitate la gentamicină sau alte aminoglicozide. Nu se administrează la animalele cu insuficienţă renală gravă, disfuncţii vestibulare grave sau la femelele gestante. Nu se administrează concomitent cu alte antibiotice aminoglicozidice, cu anestezice, miorelaxante sau substanţe nefrotoxice. Se va evita administrarea combinată cu cloramfenicol precum şi administrarea în aceeaşi seringă a gentamicinei cu alte antibiotice (ampicilină, carbenicilină, cefalosporinele, eritromicină) sulfamide, vitamine din complexul B, sau cu heparină. Supradozarea zilnică sau prelungirea tratamentului peste 6 – 7 zile poate conduce la nefrotoxicoze. Se utilizează cu prudenţă la pisici. Aminoglicozidele pot produce blocaj neuromuscular, edem facial, neuropatie periferică şi reacţii de hipersensibilitate. Rareori se pot produce efecte hematologice şi hepatice. Nu este recomandată în perioada de gestaţie.
Aminoglicozidele trebuie utilizate cu precauţie împreuna cu alte medicamente neurotoxice, nefrotoxice şi ototoxice: amfotericin B, alte aminoglicozide, aciclovir, bacitracină (uz parenteral), cisplatun, metoxifluran, polimixin B sau vancomicin. La utilizarea împreună cu antibiotice beta-lactamice şi aminoglicozide se poate produce sinergism contra Pseudomonas aeruginosa şi enterococci. Supradozarea poate produce ototoxicitate şi nefrotoxicitate. Nu se administrează concomitent cu alte antibiotice aminoglicozidice, cu anestezice, miorelaxante sau substanţe nefrotoxice.

Timp de asteptare

Carne: bovine, suine – 10 zile;
Locul de elecţie şi rinichii: 45 zile;
Lapte: 3 zile.

Conditii de pastrare

A se păstra la temperatură mai mică de 25°C.
A se feri de îngheţ. A se proteja de lumină directă.

Ambalaj

Flacoane de sticlă de 20 ml, 50 ml, 100 ml.

[647 Vizualizari]

One Response to GENTAMICINA 10%

  1. aurelio virgone says:

    bună dimineața
    trimite medicamente in Italia?
    rugăm să contactați me
    aurelio.virgone@hotmail.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google+