Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Toy Terrier negru cu pete de foc

Black and Tan Toy Terrier (Anglia)

Este forma micşorată a Terrierului de Manchester, redus de crescători la proporţii inferioare limitei. Aşa de redus, că bietele animale, fiind foarte delicate şi friguroase, sufereau. In secolul al 19-lea, epoca lor de glorie, erau purtaţi de doamnele nobile în manşoane. Atunci s-au luat măsuri şi s-a hotărît să nu se mai ac­cepte la expoziţii prezentări de „miniaturi de terrieri” cu o greutate mai mică de 2,5 kg. Datorită acestor mă­suri, rasa s-a îmbunătăţit obţinîndu-se exemplare de cîini cu dimensiunile stabilite de standard.

Este un căţeluş de talie mică, armonios, cu capul îngust, fin cizelat, cu pielea întinsă, fără cute ; craniul este plat şi îngust, botul lung, fin, de formă conică, nasul negru. Ochii mici, negri, strălucitori, nu sînt proeminenţi. Urechile mari, drepte, sînt purtate în sus. Gîtul este uşor, graţios, umerii oblici, nu prea musculoşi, pieptul adînc dar nu prea lat, spatele scurt, coastele plate, nu rotunjite, şalele puternice şi muscu­loase. Picioarele sînt drepte, cu osatură fină, netă, la­bele rotunde. Coada lungă, dreaptă, subţire, este purtată în jos sau uşor curbată, ca sabia. Părul este neted, scurt, strălucitor şi des.
Mic, ca o jucărie („toy” în engleză înseamnă „ju­cărie”), inteligent, vioi, duios şi afectuos, cu ochii stră­lucitori ca nişte paiete.
Este un excelent cîine de apartament şi un vînător pasionat al şoarecilor : unde îi simte îi caută cu perse­verenţă şi îi atacă cu ferocitate.

[808 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email
Google+