Pyratel CD

Durata citire: 2 minute

SUSPENSIE ANTIPARAZITARĂ PENTRU CÂINI ŞI PISICI
Compozitie
Pyrantel (sub formă de pamoat) ……………. 0,5 g
Excipient până la …………………………… 100,0 ml

Actiune
Pyrantel este activ asupra nematodelor gastrointestinale, acţionând ca un agent blocant neuromuscular, ce paralizează muşchii parazitului. La nivelul tubului digestiv este absorbit în proporţie de 65-70%, restul fiind eliminat ca atare prin fecale.

Indicatii
Pentru dehelmintizarea câinilor şi pisicilor de Ancylostoma caninum, Toxocara cati, Toxocara canis, Toxascaris leonina şi Uncinaria stenocephala.

Pyratel CD este indicat în mod special pentru deparazitarea puilor începând de la vârsta de două săptămâni precum şi a şi animalelor gestante şi în lactaţie.

Se utilizează în deparazitări de rutină, înainte de vaccinări, în infestaţii cu viermi intestinali.

Mod de folosite
Produsul se administrează pe cale orală, individual cu ajutorul unei seringi sau prin intermediul hranei în care acesta a fost încorporat în prealabil după mojarare.

La câini doza este de 1 ml Pyratel CD/kg greutate corporală.

La pisici doza este de 4 ml Pyratel CD/kg greutate corporală.

În cazul în care nu se fac examene coproparazitologice de supraveghere a infestaţiilor cu paraziţi, tratamentele se fac trimestrial. În cazul în care se face supravegherea parazitologică, tratamentele se aplică în funcţie de rezultatul analizelor de laborator.

Contraindicatii si precautii
Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Rar, poate să apară vomă sau diaree după administrarea produsului.

Conditii de pastrare
La temperatura de 15-25° C, ferit de razele solare directe.

Ambalaj
Flacoane cu 100 ml produs

[1634 Vizualizari]

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to Pyratel CD

  1. Deea says:

    asa am patit si eu cu catelusul meu, in acea zi nici sa il scot la plimbare nu am putut.era foarte somnuros, dar a 2-a zi si-a revenit, a inceput sa elimine si a devenit la fel de vioi ca inainte. eu zic sa nu iti faci griji, deoarece este o reactie normala, doar daca este asa mai multe zile, atunci du-o la veterinar sa vada ce ii cu ea.

  2. Bianca says:

    Catelusa mea dupa prima deparazitare este moale si somnoroasa, are 800 g, doctorul mi-a dat o seringa cu pyratel cd, sa-i dau pe stomacelul gol,nu prea a suportat se “stramba”, l-a inghitit cu greu, acum nu mai este vioaie, as vrea sa stiu ce se intampla in urmatoarele ore, cand o sa inceapa eliminarea viermisorilor, ieri a eliminat pe gurita 2, inainte sa-i dau tratamentul, cand trebuie sa o hranesc dupa cate ore? multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.