Protejarea animalelor pe timp geros

Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

Josh Billings

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. . »

Vasile Ghica .....

Prin domesticire, vigoarea oricarui animal se degradeaza. . »

Valeriu Butulescu ....

Pe vremuri, animalele conversau cu oamenii, acum tac, convinse de inutilitatea oricarui dialog. . »

Vasile Ghica ....

Cainele, singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei. . »

 

Oxitocina

SOLUŢIE INJECTABILĂ UTEROTONICĂ ŞI GALACTOGENĂ

Compozitie
1 ml soluţie injectabilă conţine oxitocină sintetică 10 U.I. şi excipienţi: clorură de sodiu, clorobutanol, acid acetic glacial şi apă distilată pentru injectabile.

Actiune
Oxitocina sintetică spre deosebire de cea naturală nu conţine vasopresină, dar are acelaşi efect asupra musculaturii netede a uterului şi a glandei mamare. Aceasta micşorează frecvenţa contracţiilor miometrului, dar măreşte amplitudinea acestora. Acţiunea produsului începe la 5-10 minute de la inocularea pe cale intramusculară a acestuia şi durează 10-20 minute.


Indicatii
În toate cazurile de fătări laborioase, dar nu distocice şi la animalele epuizate pentru a amplifica eforturile de expulzare a produsului de concepţie; pentru accelerarea procesului de involuţie uterină; pentru desprinderea şi eliminarea completă a învelitorilor fetale; pentru eliberarea laptelui rezidual în tratamentul mastitelor şi în agalaxia postpartum la scroafe; în retenţia ouălor de păsări.

Mod de folosite
Tratamentul se face pe căi diferite în funcţie de scopul urmărit. Se injectează pe cale intramusculară în cazul intervenţiilor obstreticale şi pe cale intravenoasă pentru eliminarea laptelui rezidual sau în retenţii placentare.
Pe cale intramusculară se inoculează în următoarele doze: vacă: 40-60 UI; iapă: 30-40 UI; oaie şi capră: 15-20 UI; scroafă: 20-40 UI; căţea: 2-10 UI; pisică: 1-10 UI; găini-raţe: 2,5-5 UI.
Pe cale intravenoasă se inoculează diluată în proporţie de 1la 2 în soluţie fiziologică, în următoarele doze: vacă: 20-40 UI; iapă: 20-30 UI; oaie şi capră: 5-10 UI; scroafă: 10-20 UI; căţea: 2-10 UI; pisică: 1-5 UI.

Contraindicatii si precautii
La început se vor administra doze mici pentru a evita contracţiile spastice.
Se evită administrarea oxitocinei la animalele gestante cu exces de volum al fătului şi concomitent cu corticosteroizi, vasoconstrictorii, simpaticomimetice şi anestezice.

Timp de asteptare
Pentru carne 0 zile, pentru lapte 0 zile.

Conditii de pastrare
La temperatura de 8-15°C, ferit de radiaţiile solare directe.

Ambalaj
Flacoane cu 10, 20 şi 50 ml produs.[1519 Vizualizari]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google+